Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1η συλλογή ανακυκλώσιμων στα Δημοτικά Σχολεία


Ο Δήμος Παλλήνης, στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος ευαισθητοποίησης και επιβράβευσης πολιτών www.followgreen.gr/pallini, ξεκινησε τον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης ανακύκλωση 5 υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τηγανέλαιο, μπαταρίες) μαζί με:

  • 15 δημόσια δημοτικά Σχολεία,
  • 3.900 μαθητές
  • 200 εκπαιδευτικούς

Η συμμετοχή των παιδιών αποδεικνύεται τόσο μεγάλη, καθώς ήδη με την ολοκλήρωση της 2ης εβδομάδας οι κάδοι γέμισαν, ενώ προγραμματίστηκε και η παραλαβή χαρτιού, πλαστικού (μπουκάλια και καπάκια) και αλουμινίου.
Τα αποτελέσματα από την πρώτη συλλογή ήταν εντυπωσιακά, τα οποία και καταδεικνύουν το μέγεθος της ευαισθητοποίησης των παιδιών, τη μεγάλη προσπάθεια των εκπαιδευτικών αλλά και την πολύτιμη βοήθεια των γονιών.
Συνολικά, συλλέχθηκαν:

  • 935 κιλά χαρτιού, που σημαίνει ότι θα σωθούν 17 δέντρα
  • 574 κιλά πλαστικού από καπάκια και μπουκάλια, που σημαίνει ότι δε θα εκλυθούν στην ατμόσφαιρα 420 κιλά αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου
  • 14 κιλά αλουμινίου, που σημαίνει ότι θα εξοικονομηθούν 200 κιλοβατώρες (kWh).

Οι πόντοι που αντιστοιχούν σε κάθε σχολείο, ανάλογα με τις ποσότητες που συλλέχθηκαν, είναι διαθέσιμοι στο www.followgreen.gr/pallini/school.
Ευχαριστούμε τα παιδιά που αγκάλιασαν το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα, αλλά και τους εκπαιδευτικούς και γονείς για την πολύτιμη συμβολή τους και αναμένουμε τις επόμενες εβδομάδες η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί και να ενισχυθεί.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί !



Δήμος Παλλήνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.