Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΕΡΑΚΑ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ

Μία πρωτότυπη δράση είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε.
Με πρωτοβουλία των παιδαγωγών και Γονέων του 3ου Νηπιαγωγείου Γέρακα, τα παιδιά οδηγήθηκαν στο απέναντι πάρκο το οποίο είχε καθαριστεί και περιποιηθεί ο Δήμος τις προηγούμενες μέρες.
Εκεί, κρέμασαν ταμπέλες στα δέντρα (με την βοήθεια των μεγαλύτερων φυσικά), που απαιτούσαν είτε σεβασμό στο πράσινο, είτε σεβασμό τους ανθρώπους, στην κοινωνία δηλαδή που χρησιμοποιεί τους κοινόχρηστους χώρους. Ειδικά για να σταθούμε στο δεύτερο κομμάτι, θα πρέπει να αναφέρουμε και ο καθένας ας το κρίνει όπως θέλει, ότι στο ήδη καθαρισμένο χορτάρι, κάποιοι ασυνείδητοι συμπολίτες μας είχα αφήσει πίσω τους τις ακαθαρσίες των σκύλων τους.
Θεώρησαν και θεωρούν όπως φαίνεται, ότι η κοινωνία θα πρέπει να ανέχεται και να υποκύπτει στην αυθαιρεσία στην οποία έχουν μάθει να ζουν οι ίδιοι!  Δεν είναι έτσι όμως.
Τα νήπια τους έδωσαν την απάντηση η οποία βρίσκεται πλέον κρεμασμένη στα δέντρα του πάρκου. Ελπίζουμε να την δουν και να καταλάβουν το λάθος που κάνουν.
Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους αυτής της πρωτοβουλίας και φυσικά στα παιδιά. 
Οι παριστάμενοι Κωστής Σμέρος, (πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου)  Πόπη Ζινέλη και Δημητριάδης Βασίλης (Αντιδήμαρχοι), με... ΑΠΟΛΥΤΗ υπακοή εκτέλεσαν τις εντολές των παιδιών, για το που θα κρεμαστούν οι ταμπέλες αλλά και οι αυτοσχέδιες φωλιές με τροφή για τα πουλάκια, που από πριν είχαν κατασκευάσει.
Με την βοήθεια μιας σκάλας έφεραν σε πέρας το ευχάριστο αυτό καθήκον.

Τέλος, το σημαντικότερο, παρέλαβαν επιστολή με τις υπογραφές όλων των παιδιών, με παραλήπτη τον Δήμαρχο Παλλήνης κ. Ζούτσο στον οποίο ευχαρίστως και θα μεταφέρουν.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.