Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

2ο Λύκειο Γέρακα: ΙΖ' Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Αττικής του Προγράμματος Συνεργαζομένων Σχολείων της UNESCO

«Συνυπάρχω, Συνανήκω, Συμπορεύομαι»

Θεσμικό και αξιακό πλαίσιο: Κατακτήσεις και προοπτικές

Το 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα θα φιλοξενήσει το ΙΖ΄ Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Αττικής ASPnet UNESCO, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 με την υποστήριξη του Δήμου Παλλήνης και του πολιτιστικού συλλόγου «Η ΠΗΓΗ».

Το Δίκτυο των Συνεργαζόμενων Σχολείων της UNESCO ιδρύθηκε το 1953 και είναι ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό δίκτυο σε 177 χώρες, που αριθμεί σήμερα 8.000 εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων.
Δεσμεύεται να προωθήσει τα προγράμματα και τις προτεραιότητες της UNESCO, υλοποιώντας πιλοτικές δράσεις, που στόχο έχουν να καταστήσουν τους νέους ανθρώπους ικανούς να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τις προκλήσεις ενός περίπλοκου και συνεχώς αναπτυσσομένου κόσμου, αξιοποιώντας καινοτομικές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, μεθόδους και υλικά.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργαζόμενων Σχολείων, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχει αναπτύξει ένα δίκτυο σχολείων, που αριθμεί σήμερα 150 εκπαιδευτικές μονάδες όλων των βαθμίδων και εργάζεται για τη διάχυση του θεσμού, τη στενότερη διασύνδεσή του με τις Έδρες UNESCO, καθώς και για την αύξηση του αριθμού των υπό ένταξη σχολείων, με έμφαση σε παραμεθόριες περιοχές, στα νησιά του Αιγαίου και στη Μακεδονία.
Τα Συνεργαζόμενα Σχολεία συμμετέχουν στη διαδικτυακή πλατφόρμα της UNESCO “ASPnet in Action”, καθώς και στο διαδικτυακό σεμινάριο του Διεθνούς Οργανισμού (webinar), με θέμα τη Βιοποικιλότητα. Κατόπιν πρωτοβουλίας της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, διοργανώνεται ετησίως Μαθητικό Συμπόσιο των Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής, με τη συμμετοχή 4 συνεργαζόμενων Σχολείων της Κύπρου. Πρόκειται για έναν καινοτόμο θεσμό, που υλοποιείται από το 2000, παρέχοντας τη δυνατότητα στους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν, να επικοινωνήσουν, να διασυνδεθούν και να συνεργαστούν επάνω σε ένα κοινό θέμα. Η θεματική του Συμποσίου, που είναι διαφορετική κάθε φορά, συνάδει πάντοτε με τα Προγράμματα και τις Προτεραιότητες της UNESCO.΄

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.