Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΑΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Δύο σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την πόλη μας αναμένεται σύντομα να γίνουν πράξη.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο στην συνεδρίαση του της 5ης Ιανουαρίου 2017 και κατόπιν το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης στην πρώτη του συνεδρίαση για το 2017 την Τρίτη 24 Ιανουαρίου ενέκριναν την σύναψη προγραμματικών συμβάσεων που αφορούν:

α) Τις αναγκαίες εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών που υπέστη από πυρκαγιά τον Δεκέμβριο του 2015 τμήμα του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Παλλήνης. 
Οι εργασίες αποκατάστασης περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των πάσης φύσεως επενδύσεων και ψευδοροφών, την αποκατάσταση δαπέδων, την αντικατάσταση των Η/Μ εγκαταστάσεων και του απαραίτητου εξοπλισμού προκειμένου να επανέλθει στην πρότερα κατάσταση.
Επιπλέον προβλέπεται η επισκευή των δύο ανελκυστήρων κοινού και η επισκευή του συστήματος ασφαλείας του κτιρίου, καθώς και του συστήματος πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης.
Υπενθυμίζουμε ότι η εφημερίδα μας σας είχε ενημερώσει ήδη από το φύλλο 221 του Ιουλίου 2016, όταν το έργο είχε ενταχθεί στον σχετικό πίνακα εκτελεστέων έργων της περιφέρειας.

β) Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στο Ο.Τ. 770 Γαργηττού ΙΙ» που περικλείεται από τις οδούς Κυκλαμίνων, Καμέλλιας και Άνοιξης προϋπολογισμού 2.000.000, 00€ (με ΦΠΑ). 


Αυτό το έργο αφορά την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού συνολικής δυναμικότητας 50 παιδιών (νήπια και βρέφη) και ολικής επιφάνειας ορόφων 738 m2 που θα αποτελείται από υπόγειο και ισόγειο.
Στο υπόγειο προβλέπεται να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης, πλυντήριο – στεγνωτήριο, αποθήκη και λοιποί βοηθητικοί χώροι. Στο ισόγειο θα δημιουργηθούν αίθουσες απασχόλησης νηπίων, αίθουσες ανάπαυσης νηπίων, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, κουζίνα, τραπεζαρία, WC, γραφεία διοίκησης. Επιπλέον, θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, όπου προβλέπεται χώρος ψυχαγωγίας των νηπίων και φυτεύσεις.
(Και σε αυτό το έργο έχουμε αναφερθεί αρκετά παλαιότερα παρουσιάζοντας τον χώρο που δεσμεύτηκε μέσω του σχεδίου πόλης από τον τότε Δήμο Γέρακα). 
Το Περιφερειακό Συµβούλιο Αττικής το οποίο ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους των παραπάνω προγραμματικών συμβάσεων, µεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ?ήµου Παλλήνης, όρισε ως πρόεδρο στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης, την συμπολίτισσα μας περιφερειακή σύµβουλο κ. Καίτη Θεοχάρη και μέλος τον -επίσης συμπολίτη μας- περιφερειακό σύμβουλο κ. Σμέρο Ιωάννη.
Από το Δήμο μας ορίσθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλέκος Πυργιώτης και Μαντζώρος Ανδρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.