Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

7o Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας - Η ανθρωπιστική φιλοσοφία ως πνευματική θωράκιση στην Ελλάδα της κρίσης

Tι να ενώνει άραγε τον πιο σεμνό ηγέτη του κόσμου, τον τέως πρόεδρο της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα, με τους σπουδαίους συγγραφείς Ίρβιν Γιάλομ και Έρικ Άντερσον, αλλά και με τους Φίλους της Επικούρειας Φιλοσοφίας και το Δήμο Παλλήνης; 

Η απάντηση είναι συγκεκριμένη: το ανθρωπιστικό και ψυχοθεραπευτικό μήνυμα του Αθηναίου φιλοσόφου Επίκουρου, που εκφράζει με τον απλούστερο αλλά και αρτιότερο τρόπο τη διαχρονική, θεωρητική και πρακτική, μέθοδο προσέγγισης μιας ευτυχισμένης ζωής, ακόμη και σε δύσκολους καιρούς.

Σε αυτό θα εστιάσει και φέτος, στο 7ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας, το μεγαλύτερο φιλοσοφικό συνέδριο παγκοσμίως και το μοναδικό στην Ελλάδα, που είναι αφιερωμένο στην Επικούρεια Φιλοσοφία και έχει καθιερωθεί από το 2011, ως ετήσιος θεσμός από τον κόσμο και όχι από την κορυφή.
Για έβδομη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Παλλήνης και οι Φίλοι Επικούρειας Φιλοσοφίας «Κήπος Αθηνών» και «Κήπος Θεσσαλονίκης» καλούν το κοινό με φιλοσοφικές ανησυχίες να προσέλθει στον τόπο καταγωγής του Αθηναίου φιλοσόφου Επίκουρου, τον αρχαίο Δήμο Γαργηττού, για να παρακολουθήσουν το ξεχωριστό αυτό πολιτισμικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 11-12 Φεβρουαρίου 2017, με ελεύθερη είσοδο στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα του Δήμου Παλλήνης.

Κατά τις διήμερες εργασίες του Συμποσίου και με αφορμή τη συμπλήρωση 600 ετών από την ανακάλυψη του επικούρειου ποιήματος του Λουκρήτιου, το οποίο επηρέασε πολλούς φιλοσόφους και επιστήμονες οδηγώντας στον Διαφωτισμό, στην Επιστήμη και στον Ανθρωπισμό της σύγχρονης εποχής, θα αναδειχθεί η διαχρονική σημασία της φιλοσοφίας του ανθρωπιστή και διαφωτιστή Επίκουρου και θα προβληθεί η μέθοδος πνευματικής θωράκισης, που προσφέρει η Επικούρεια φιλοσοφία, απέναντι στα σημερινά πανανθρώπινα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτισμικά αδιέξοδα.

Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν την ευκαιρία για μια βιωματική προσέγγιση της Επικούρειας Φιλοσοφίας μέσα από το 7ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας, στις 11 και 12 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα του Δήμου Παλλήνης. Γιατί στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο προς το καλύτερο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Πληροφορίες στο www.epicuros,gr και στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα του Δήμου Παλλήνης ,Κλειτάρχου & Αριστείδου, τηλέφωνο: 210 6619937.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.