Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Διημερίδα για το πρωτοπόρο ερευνητικό ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα φροντίδας υπερηλίκων του Δήμου Παλλήνης


Γέρακας 14/06/2016

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Δήμο Παλλήνης η διήμερη συνάντηση των ομάδων εργασίας πέντε(5) χωρών που συμμετέχουν στο πρωτοπόρο ερευνητικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Urban Health Centers Europe 2.0» ή UCHE 2.0», το οποίο αφορά στην παροχή φροντίδας προς τους υπερήλικες κατοίκους με ηλικία άνω των 65 χρόνων και με σκοπό την υγιή και ενεργό γήρανση.
Ο Δήμος Παλλήνης, ως ο μοναδικός Δήμος του προγράμματος Πανελλαδικά(ύστερα από επιλογή της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας της Ε.Ε), που υλοποιεί μαζί με ακόμα 4 ευρωπαϊκές πόλεις το UHCE από τον Απρίλιο του 2015, φιλοξένησε – στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της - το διήμερο 26-27 Μαΐου 2016, 15 εκπροσώπους των εταίρων-πόλεων.
Να σημειωθεί ότι μαζί με την Παλλήνη, στο πρωτοπόρο πρόγραμμα συμμετέχουν οι πόλεις του Ρόττερνταμ στην Ολλανδία, της Ριέκας στη Κροατία, του Μάντσεστερ στη Μεγάλη Βρετανία και της Βαλένθια στην Ισπανία.
Ευχαριστημένοι από την θερμή φιλοξενία και την άρτια οργάνωση της διημερίδας εμφανίστηκαν στο σύνολό τους οι εκπρόσωποι του προγράμματος, αλλά ιδιαιτέρως από τη συγκρότηση και τη λειτουργία των ομάδων του Προγράμματος, τη λειτουργία του Τμήματος Δημόσιας Υγείας, αλλά και τις καλές πρακτικές της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παλλήνης.
Τους εκπροσώπους-εταίρους του πιλοτικού προγράμματος καλωσόρισαν ο Δήμαρχος Παλλήνης κ.Αθανάσιος Ζούτσος, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παλλήνης κ.Γεώργιος Τέντης, οι οποίοι κήρυξαν και την έναρξη των εργασιών της συνάντησης.
Κατά τη διάρκεια της διημερίδας, έγινε η παρουσίαση της πορείας των πιλοτικών προγραμμάτων ανά χώρα, όπου αναδείχθηκαν οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν, τα δυνατά σημεία αλλά και οι αδυναμίες κάθε πόλης.
Οι εκπρόσωποι-εταίροι του προγράμματος επισκέφθηκαν το ΚΑΠΗ Παλλήνης, αλλά και τα Κοινωνικά - Δημοτικά Ιατρεία Δήμου Παλλήνης, παρατηρώντας εντυπωσιασμένοι τη δυναμική των εν λόγω θεσμοθετημένων δράσεων, σε σχέση με τους πόρους και το ανθρώπινο δυναμικό.
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του UCHE, που εστιάζει στην πρόληψη των πτώσεων εντός και πέριξ του οικιακού περιβάλλοντος των υπερήλικων, στη συμμόρφωσή στην φαρμακευτική αγωγή και στην καταπολέμηση των συνεπειών της μοναξιάς, έχουν επωφεληθεί δεκάδες δημότες της Παλλήνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.