Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ο Δήμος Παλλήνης οργανώνει φιλοζωϊκό δίκτυο εθελοντών και προωθεί την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων

Ο Δήμος Παλλήνης προωθεί την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων και καλεί όλους τους φιλόζωους συμπολίτες μας να ενταχθούν στο μητρώο Εθελοντών/ντριών προστασίας αδέσποτων ζώων


Ο Δήμος Παλλήνης προωθεί την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων που εντοπίζονται στις γειτονιές του Δήμου μας και καλεί όλους τους φιλόζωους συμπολίτες μας, που μπορούν και θέλουν, να γίνουν ανάδοχοι ενός τετράποδου συντρόφου.
Τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας και Δήμος Παλλήνης ανταποκρίνεται στο δικαίωμά τους αυτό.Να σημειωθεί ότι, τα αδέσποτα σκυλάκια: περιθάλπονται, στειρώνονται, εμβολιάζονται και αποπαρασιτώνονται από εξειδικευμένο φορέα προστασίας ζώων, ο οποίος είναι συμβεβλημένος με το Δήμο Παλλήνης.
Συνολικά από το 1/1/2012 και έως 31/12/2015, δέχθηκαν κτηνιατρική φροντίδα (εμβολιάστηκαν και στειρώθηκαν), συνολικά 840 αδέσποτα ζώα(σκυλάκια).
Η διαδικασία υιοθεσίας ενός αδέσποτου σκύλου είναι εύκολη και γρήγορη. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί με μια υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής να υιοθετήσει ένα αδέσποτο ζώο.
Όσοι υποψήφιοι ανάδοχοι ενδιαφέρονται να δώσουν μια ευκαιρία ζωής υιοθετώντας ένα ζώο μπορούν να απευθύνονται στον συμβεβλημένο φορέα: Νοσοκομείο ζώων στο Πικέρμι, Λ.Μαραθώνος 21, Πικέρμι, είτε να τηλεφωνήσουν στο 210 6038023-4.


Ο Δήμος Παλλήνης διατηρεί πάντα το δικαίωμα επικοινωνίας και ενημέρωσης για τις συνθήκες διαβίωσης του υιοθετημένου ζώου.
Σημείωση: Τα αδέσποτα ζώα που προωθούνται για υιοθεσία είναι απολύτως υγιή, μετά από διαπιστωμένη ιατρική εξέταση και αιματολογικές εξετάσεις.
Τα αδέσποτα σκυλάκια που περισυλλέγονται, μετά την αποθεραπεία τους (στείρωση, εμβολιασμός, αποπαρασίτωση), εάν δεν υιοθετηθούν, επανατοποθετούνται στο χώρο από τον οποίο είχαν περισυλλεχθεί, πλην όσων είναι αποδεδειγμένα επικίνδυνα, πάσχουν από χρόνια και ανίατα νοσήματα ή είναι ανίκανα να αυτοσυντηρηθούν.
Ο Δήμος Παλλήνης στοχεύει στην σταθεροποίηση, καταγραφή και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους κι αφετέρου η ευζωία τους, με την εξασφάλιση της κατά περίπτωση κτηνιατρικής φροντίδας σε όλα τα αδέσποτα ζώα της πόλης.
Έτσι, τίθενται οι βάσεις μιας πιο πολιτισμένης αντιμετώπισης των «άστεγων» ζώων.
Παράλληλα επιδιώκεται η ενημέρωση και η καλλιέργεια συνείδησης του υπεύθυνου ιδιοκτήτη συντροφιάς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων - γιατί «δείκτης πολιτισμού μιας πόλης είναι το πώς αντιμετωπίζει τις άλλες μορφές ζωής» - καθώς και η προώθηση της υιοθεσίας από ανθρώπους, που θα τους χαρίσουν τη ζεστασιά και την ασφάλεια μιας οικογένειας.

ΜΗΤΡΩΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ – ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ


Ο Δήμος Παλλήνης είναι ένας από τους πρώτους Δήμους στην χώρα που υλοποιεί πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα, που στόχο έχει αφενός την καταγραφή του αριθμού τους, και αφετέρου τη βιωσιμότητα τους, μέσα από δράσεις εμβολιασμού, στείρωσης και περίθαλψης.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι ουσιαστικά η κοινωνική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών που ολοκληρώνεται με την υιοθεσία των ζώων.
Πεποίθηση της Δημοτικής αρχής, είναι ότι τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας κι εμείς με ευαισθησία τους την προσφέρουμε. Με το πρόγραμμα προστασίας για τα αδέσποτα, προσφέρουμε την σωστή φροντίδα στους τετράποδους φίλους μας και παρέχουμε ασφάλεια στους δρόμους για τους κατοίκους της πόλης μας.
Σε συνεργασία με Νοσοκομείο Ζώων παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα αδέσποτα της περιοχής, τα οποία, τα παραλαμβάνει, τα περιθάλπει και στη συνέχεια τα επανατοποθετεί στο Δήμο.
Στο στελεχωμένο ειδικό τμήμα, εκπρόσωπος του Δήμου Παλλήνης υπογράφει τα σχετικά έντυπα παράδοσης και επιστροφής των ζώων.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος αφορούν σε:

περισυλλογή
καταγραφή
εμβολιασμό
στείρωση
περίθαλψη
υιοθεσία ή επανατοποθέτηση των αδέσποτων ζώων


Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του προγράμματος προστασίας των αδέσποτων ζώων ζητάμε την ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Πέρα λοιπόν της ουσιώδους συμμετοχής του δικτύου εθελοντών φιλόζωων με σκοπό την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων ζητάμε και τη συνεργασία κάθε δημότη ξεχωριστά, ώστε μέσα από τη συλλογική προσπάθεια, να συμβάλλουμε όλοι αποφασιστικά στην προστασία των αδέσποτων ζώων.
Νομοθεσία για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα : Νόμοι 3170/2003(ΦΕΚ191/Α/2003), 4039/2012(ΦΕΚ15/Α/2012) και 4235/2014(ΦΕΚ 32/Α/2014).




Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, αιτούμε να με εγγράψετε στο ΜΗΤΡΩΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ – ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ και σας δηλώνω ότι θα παρέχω τις υπηρεσίες μου εθελοντικά.

Οι αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά στo email του Δήμου Παλλήνης: press@pallini.gr, είτε να παραδοθούν στο Δημοτικό Κατάστημα Γέρακα (Δημαρχείο Παλλήνης, Ιθάκης 12, Γέρακας), στο γραφείο 4, 1ος όροφος.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210 6604666

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.