Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

1ο Γυμνάσιο Γέρακα - Τα αρχαία θέατρα αντηχούν μες στη σιωπή τους... στον τηλεοπτικό σταθμό "ΣΚΑΙ"

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του 1ου Γυμνασίου Γέρακα (κλικ για να μεταφερθείτε)

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015, ο κ. Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου "Διάζωμα" έδωσε συνέντευξη, στην εκπομπή της δημοσιογράφου κας Άννας Μπουσδούκου, "Τώρα" πλαισιωμένος, σε ζωντανή σύνδεση, από την πολιτιστική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Γέρακα με τίτλο "Τα αρχαία θέατρα αντηχούν μες στη σιωπή τους". Το κεντρικό θέμα της ομιλίας ήταν η εκπαιδευτική δράση του "Διαζώματος": "Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα", που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν, να αγκαλιάσουν, να υιοθετήσουν αυτά τα ανυπέρβλητα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Μια δράση, της οποίας την πρωτοβουλία και το συντονισμό έχει η καθηγήτρια του Βαρβακείου κα Μαίρη Μπελογιάννη.
Ο δημοσιογράφος, κ. Σταύρος Ιωαννίδης, που ήταν στο σχολείο μας ξεκίνησε τη συνέντευξη αναφερόμενος στο ότι το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα ήταν το πρώτο που συμμετείχε στις πολιτιστικές διαδρομές στα αρχαία θέατρα και ότι φέτος το σχολείο μας σχεδιάζει να ξεναγήσει αλλά και να ξεναγηθεί σε άλλα αρχαία θέατρα της Ελλάδας ενώ επίσης προγραμματίζει να ξεναγήσει και σχολεία από το εξωτερικό. Το λόγο έδωσε κατόπιν στην υπεύθυνη του προγράμματος, κα Κορίννα Περτσινίδου, η οποία σύστησε όλη την παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος : την κα Σοφία Λυμπεροπούλου, την κα Κατερίνα Τσιακούλια, τον Δ/ντή μας κ. Παναγιώτη Δημαρά και τον συνεργάτη μας, εικαστικό και σκηνοθέτη, κ. Τάκη Λουκάτο. Θέλησε επίσης να αναλύσει το τίτλο του προγράμματος, που φέτος υλοποιείται για δεύτερη χρονιά στο 1ο Γυμνάσιο Γέρακα, λέγοντας ότι τα αρχαία θέατρα ενώ σιωπούν έχουν βιώσει μέσα στους αιώνες πνευματικές αξίες και δημοκρατικούς θεσμούς. Εν συνεχεία, μίλησαν η μαθήτρια, Μαρία Γραμματικού, η οποία αναφέρθηκε στην πολιτιστική διαδρομή που πραγματοποιήσαμε στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου και στην υιοθεσία του αρχαίου θέατρου της Κασσώπης, η Νεφέλη Μαρή για τις μάσκες τις οποίες δημιουργήσαμε με τη βοήθεια του κου Τάκη Λουκάτου και συγκεκριμένα για τη δικιά της την οποία δωρήσαμε στον κ. Μπένο και τέλος ο μαθητής μας Μιχάλης Μαγκλής, αναφέρθηκε στούς πολλαπλούς ρόλους των αρχαίων θεάτρων που λειτουργούσαν σαν χώροι θέασης και ακρόασης, σαν βουλευτήρια αλλά και σαν δικαστήρια. Αυτή η ζωντανή συνέντευξη για μας ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία με πολύ καρδιοχτύπι αλλά εξαιρετική επίγευση!
Πολλές ευχαριστίες θα θέλαμε να αποδώσουμε στον κ. Σταύρο Μπένο, τον σπουδαίο άνθρωπο και οραματιστή, που ξέρει όμως να υλοποιεί, και με το έργο του μας εμπνέει και μας οδηγεί όλο και μακρύτερα, όλο και ψηλότερα. όπως και στη συνεργάτιδά του κα Μαίρη Μπελογιάννη.
Να ευχαριστήσουμε επίσης το ΣΚΑΙ και τη δημοσιοφράφο κα Άννα Μπουσδούκου για τη φιλοξενία καθώς και το δημοσιογράφο κ. Σταύρο Ιωαννίδη και το συνεργείο του ΣΚΑΙ που επισκέφτηκαν το σχολείο μας και μας έκαναν να νιώσουμε οικεία και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στη συνέντευξη αυτή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.