Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

1η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ ΚΑΙ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Την Πέμπτη 3/12/2015, η περιβαλλοντική ομάδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ / Δράση ΚΑ2 του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, 50 μαθητές/τριες και οι συνοδοί καθηγήτριες, Μ. Αντωνίου, Μ. Άρχου και Κ. Περτσινίδου, φιλοξενηθήκαμε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης,το οποίο υλοποιεί και αυτό περιβαλλοντικές δράσεις.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας και ανταλλαγής επισκέψεων μεταξύ των δύο σχολείων με πρωτοβουλία του 4ου Δημοτικού.
Εκεί μας ξενάγησαν και μας παρουσίασαν τα αποτελέσματα των δράσεών τους ο υπεύθυνος της περιβαλλοντικής ομάδας, Σίμος Αντωνίου, η Διευθύντρια, Εύη Καλογεράτου και εκπαιδευτικοί του σχολείου μαζί με τους μαθητές/τριες.
Την 1η περιβαλλοντική συνάντηση των δύο σχολείων τίμησαν με την παρουσία τους η Δ/ντρια της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης, Βασιλική Ξυθάλη και η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Ανατ. Αττικής, Βέρα Βορύλλα.
Οι μαθητές/τριες και από τα δύο σχολεία φύτεψαν, συμβολικά, μια ελιά στον κήπο του σχολείου και έγραψαν οικολογικά συνθήματα σε χρωματιστές κάρτες, με τις οποίες στόλισαν το πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο της αυλής.
Κατά την αποχώρησή μας, πήραμε μαζί μας 7 μεγάλες σακούλες με πλαστικά καπάκια, προσφορά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης για τη στήριξη του δικού μας έργου.
Θα ακολουθήσει και 2η περιβαλλοντική συνάντηση των δύο σχολείων μέσα στη σχολική χρονιά 2015-2016, με την επίσκεψη του Δημοτικού στο δικό μας σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.