Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Κώστας Μπάκας: "REDS AE εναντίον πολιτών Δήμου Παλλήνης"....

Από την παράταξη του κ. Κων/νου Μπάκα "Ανεξάρτητη Δημοτική Συμμαχία" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Ύστερα από τη δικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Παλλήνης υποχρεούται να καταβάλει στην REDS το ποσό των 4.019.000 ευρώ και επί πλέον τόκους (το συνολικό ποσό των οποίων ενδεχομένως να ξεπεράσει τα 700.000 ευρώ) το θέμα συζητήθηκε εκ νέου στο ΔΣ της 3/2/2015 παρουσία βουλευτών και πολλών δημοτών.

Ιδιαίτερα μάλιστα μετά και από την ανακοίνωση της εταιρείας ότι δεν δέχεται άλλου είδους εισφορές καθώς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το ποσό που της επιδικάστηκε για τη μείωση του εταιρικού της δανεισμού, οι παράλογες απαιτήσεις της εταιρείας δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην ταμειακή κατάσταση του Δήμου και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο πέραν της δυναμικής αντίστασης. 

Στο ομόφωνο ψήφισμα που εκδόθηκε, καταγγέλλεται ανεπιφύλακτα η ακολουθούμενη πρακτική και η στάση της REDS Α.Ε. κατά του Δήμου Παλλήνης, καλείται η εταιρεία να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με διαπαραταξιακή επιτροπή του ΔΣ προκειμένου να επιτευχθεί λύση και με πρωταρχικό σκοπό την αποζημίωση της σε γη, αλλά και να μην προβεί σε καμία μονομερή ενέργεια ικανοποίησης των απαιτήσεων της βάσει δικαστικών αποφάσεων η οποία θα προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στα οικονομικά του Δήμου.

Επίσης σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο καλεί όλα τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας (Περιφέρεια Αττικής, Υπουργείο Εσωτερικών, ΥΠΕΚΑ κ.ά.) να βοηθήσουν και ζητά «να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για τη δίκαιη επίλυση του προβλήματος».

Πιο συγκεκριμένα το ΔΣ αποφασίσε ομόφωνα τα ακόλουθα:

Α) Καταγγέλλει ανεπιφύλακτα την ακολουθούμενη πρακτική και τη στάση της REDS Α.Ε. κατά του Δήμου Παλλήνης

Β) Καλεί δημόσια την εταιρεία REDS A.E. να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να επιτευχθεί λύση στο ζήτημα που έχει ανακύψει, με πρωταρχικό σκοπό την αποζημίωση της σε γη και σε κάθε περίπτωση να απόσχει από κάθε μονομερή ενέργεια ικανοποίησης των απαιτήσεων της βάσει δικαστικών αποφάσεων η οποία θα επιφέρει βίαιη ανατροπή στην ταμειακή κατάσταση του Δήμου.

Γ) Καλεί όλα τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας (Περιφέρεια Αττικής, Υπουργείο Εσωτερικών, ΥΠΕΚΑ κ.ά.), να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για τη δίκαιη επίλυση του προβλήματος.

Δ) Συγκροτεί διαπαραταξιακή επιτροπή διαπραγμάτευσης αποτελούμενη από τους επικεφαλείς όλων των δημοτικών παρατάξεων, με πρόεδρο τον Δήμαρχο.

Ε) Εξουσιοδοτεί την άνω διαπαραταξιακή επιτροπή για κάθε ενέργεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των πολιτών στη κατεύθυνση διεκδίκησης των αιτημάτων μας, ανάλογα με τις εξελίξεις...

Η παρούσα απόφαση αποτελεί επίσημη δημόσια πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης προς τη REDS A.E. για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου, που συγκροτείται για αυτό το σκοπό."

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συμμαχία "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" εξέφρασε και στο παρελθόν, αλλά και στο ΔΣ της 3/2/15 την άποψη ότι υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες και λανθασμένοι χειρισμοί για όλους όσους διοίκησαν από όταν ξεκίνησε το πρόβλημα έως σήμερα!


Για το λόγο αυτό άλλωστε πρότεινε να υπάρξει και αναζήτηση αυτών των ευθυνών για ένα πρόβλημα τέτοιου μεγέθους, που απειλεί τη βιωσιμότητα του Δήμου επιβαρύνοντας τους δημότες. 
Η πρόταση αυτή, παρά τις αρχικές δυσκολίες που είχε ο δήμαρχος κ.Ζούτσος να την κάνει αποδεκτή, τελικά αποτέλεσε αφετηρία για να υπάρξει ομόφωνο ψήφισμα για μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από τις διοικήσεις του Δήμου Παλλήνης.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συμμαχία "Όλοι Μαζί" και ο Κώστας Μπάκας όντας αυτοί που ανέδειξαν εγκαίρως το θέμα και ζήτησαν από το δήμαρχο ενημέρωση από τον περασμένο Σεπτέμβριο για τις άγνωστες μέχρι τότε εξελίξεις, δεν θα περιοριστούν μόνο στην αναζήτηση ευθυνών και λανθασμένων χειρισμών! Ειδικά σε αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή που πρωταρχικό ζήτημα αποτελεί το μέλλον του Δήμου. Έχουμε ήδη αναλάβει δράσεις ενάντια στις προκλητικές πρακτικές της εταιρείας! 

Έχουμε ήδη κατανοήσει από καιρό αυτό που κάποιοι προσπαθούν να αγνοούν: το δίκαιο της μεγάλης δύναμης των ενωμένων πολιτών έχει ανίκητη ορμή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.