Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Σε εξέλιξη η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας, Δήμου Παλλήνης




Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στη Δημοτική Ενότητα Ανθούσα, του Δήμου Παλλήνης. 
Βασικός στόχος του έργου, είναι η στράγγιση των ομβρίων υδάτων και η διάθεσή τους με ασφάλεια σε υφιστάμενο αποδέκτη. Η απορροή των υδάτων προβλέπεται με ολοκληρωμένο δίκτυο που αποτελείται από φρεάτια δικτύου ομβρίων που οδηγούν τα ύδατα σε υπόγειο σωληνωτό δίκτυο αποχέτευσης.
Το δίκτυο αποτελείται από τους κεντρικούς συλλεκτήρες και από τους δευτερεύοντες αγωγούς, καθώς και από τους αγωγούς που ενώνουν τα φρεάτια υδροσυλλογής.
Οι συλλεκτήρες διατρέχουν τους εξής κεντρικούς δρόμους:
Ξάνθης, Βορ. Ηπείρου, Μυστρά, Αιδηψού, Αγ. Μηνά, Κοιμήσεως Θεοτόκου, Καλαμάτας, Καλαβρύτων, Ζακύνθου, Σερρών, Ορφέως, Μεσολογγίου και στην Λεωφόρο Ανθούσας. Οι συμβάλλοντες αγωγοί διατρέχουν τους υπόλοιπους δρόμους για να καταλήξουν κάθετα στους συλλεκτήρες.

Τα όμβρια οδηγούνται με ασφάλεια στους αποδέκτες, που είναι τα ρέματα της περιοχής. Στην εκβολή των σωληνωτών αγωγών διαμορφώνονται ειδικά τεχνικά λεργα εξόδου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες, κατασκευές από σκυρόδεμα, μεταλλικά στοιχεία και κατασκευές, σωληνώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.