Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ "ΟΧΙ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ


Γιορτάστηκε με λαμπρότητα και φέτος η επέτειος του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου και στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Οι φωτογραφίες από τις καταθέσεις στεφάνων και την παρέλαση στο Γέρακα. 
Τον Δήμαρχο Παλλήνης κ. Ζούτσο ο οποίος παρευρέθη στον αντίστοιχο εορτασμό της Δ.Ε Παλλήνης, εκπροσώπησε ο αναπληρωτής Δημάρχου κ. Αβαρκιώτης επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δημοτικού και Τοπικού συμβουλίου. 
Κατά τα άλλα το γνωστό πρόγραμμα, με την δοξολογία, τις καταθέσεις στεφάνων και την παρέλαση των σχολείων τηρήθηκε με ακρίβεια. 
Θα θέλαμε όμως να σταθούμε στον πανηγυρικό της ημέρας τον οποίο εκφώνησε ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου κ. Τζανακάκης, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός. Νομίζουμε ότι είναι η πρώτη φορά που σε ένα “πανηγυρικό” (όπως τον αποκαλούμε), μπήκαν και άλλες σημαντικές ιστορικές διαστάσεις που συνήθως τις παραλείπουμε. Καλό να είναι να θυμόμαστε για παράδειγμα, ότι αυτή η χώρα, πέρα από το αίμα των παιδιών της που πότισε τα χώματα της για την υπεράσπιση της πατρίδας, αλλά και όλου του ελεύθερου κόσμου, βρέθηκε και στη δίνη ενός εμφυλίου, πολύ πιο απάνθρωπου και αιματηρού, με ευθύνη κάποιων που δεν σεβάστηκαν ποτέ τον Λαό της και τις θυσίες του... 
Επίσης καλό είναι και να θυμόμαστε (θα συμπληρώναμε εμείς), ότι το αποκρουστικό τέρας του φασισμού, με την όποια μορφή του, αναβιώνει και γιγαντώνεται όταν χάνουμε εμείς οι ίδιοι ως Λαός την πίστη μας στη δύναμή μας. Και η δύναμη αυτή είναι τεράστια και αμείλικτη για όποιον μας υποτιμά!






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.