Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Δελτίο τύπου μας απέστειλε η "ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ" σχετικό με παρέμβασή της στο δημοτικό συμβούλιο του γειτονικού Δήμου, που αφορά τα "ερωτηματολόγια - απογραφές" που -όπως έχει ακουστεί- σκοπεύει να αποστείλει (ή απέστειλε) ο τοποτηρητής της Γερμανικής αποικιοκρατίας στην χώρα μας ονόματι "Χούφτελ".
Θα επισημάνουμε πως παρόμοια ερώτηση έγινε και προς τον Δήμαρχο Παλλήνης κ. Ζούτσο από δημοτικό σύμβουλο παράταξης της μειοψηφίας, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης πριν από ένα μήνα περίπου, και ο Δήμαρχος Παλλήνης άμεσα και ξεκάθαρα απάντησε ότι: "...Δεν γνωρίζω το θέμα, δεν έχω λάβει τίποτα, ελπίζω να μην λάβω, αλλά αν λάβω κάτι τέτοιο, σας διαβεβαιώνω ότι το χαρτί αυτό θα πάει από εμένα τον ίδιο στο καλάθι των αχρήστων"...
Μια απάντηση που βεβαίως καλύπτει τους περισσότερους (αν όχι όλους) τους συμπολίτες μας!


Στα ονόματα που υπογράφουν το ψήφισμα πολιτών Γλυκών Νερών, βλέπουμε και γνωστά ονόματα, με πολύχρονους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες κάτι που κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστή αυτή την παρέμβαση. Άλλωστε πρόκειται για το πρώτο οργανωμένο κίνημα της ευρύτερης περιοχής μας, απέναντι στην προκλητική συμπεριφορά της Γερμανίας που -προφανώς- νομίζει πως γύρισε πίσω το χρόνο στην περίοδο της κατοχής 1941 - 1944. 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ-ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΟΥΧΤΕΛ
Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 στο δημοτικό συμβούλιο Παιανίας-Γλυκών Νερών διαβάστηκε ψήφισμα που κατέθεσε η Συνέλευση Πολιτών Γλυκών Νερών για το ερωτηματολόγιο-απογραφή του Φούχτελ στους δήμους.
Παίρνοντας τον λόγο αναπτύξαμε τις ιστορικές σχέσεις της Ελλάδας με την Γερμανική άρχουσα τάξη και την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχουμε στους “εταίρους” μας της γερμανικής κυβέρνησης. Θυμίσαμε τα ολοκαυτώματα και την θηριωδία των ναζί στην κατεχόμενη Ελλάδα και την ανθελληνική στάση της σημερινής κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Γερμανίας. Τέλος κάναμε αναφορά στην Ελληνογερμανική συνέλευση και τον ρόλο του Φούχτελ , ο οποίος μέσω της εποπτείας στους δήμους θέλει να υφαρπάξει όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία κάνοντας χρυσές busness  με γερμανικές εταιρίες και τελικά να τους αποχυμώσει οικονομικά βοηθώντας τους χρεοκοπημένους γερμανικούς δήμους, με το ίδιο ακριβώς τέχνασμα που εφάρμοσαν στην Ελλάδα κατά την ναζιστική κατοχή και στην Ανατολική Γερμανία κατά την προσάρτησή της. Καλέσαμε λοιπόν τον δήμαρχο και τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων να δεσμευτούν πως δεν θα δεχτούν κανέναν έλεγχο από τον Φούχτελ στον δήμο μας και δεν θα απαντηθεί κανένα ερωτηματολόγιο της “Ελληνογερμανικής Συνέλευσης”.
Μετά την εισήγηση της συνέλευσης κλήθηκαν οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων να τοποθετηθούν. Όλοι συμφώνησαν πως δεν θα δεχτούν καμία παρέμβαση του Φούχτελ και της “Ελληνογερμανικής Συνέλευσης” τον δήμο, καθώς δεν τους αναγνωρίζουν κανέναν ρόλο. Ο δήμαρχος Παιανίας-Γλυκών Νερών Σπ. Στάμου δεσμεύτηκε πως δεν θα αποστείλει κανένα στοιχείο στον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας και εκπρόσωπο της “Ελληνογερμανικής Συνέλευσης” Γ. Φούχτελ, όπως και κανένα στοιχείο που έχει να κάνει με απολύσεις εργαζομένων και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου και μπορεί να απαιτηθεί από τους ελεγκτές επιτρόπους της τρόικα.
Η Συνέλευση Πολιτών Γλυκών Νερών χαιρετίζει την δέσμευση του δημάρχου και εκπροσώπων όλων των δημοτικών παρατάξεων και κοινοποιούμε και πως και εμείς με την σειρά μας θα προστατεύσουμε τον δήμο μας από τις βλέψεις του Φούχτελ και των συνεργατών του, μην αναγνωρίζοντάς του καν έναν ρόλο από αυτόν του κατακτητή που ήρθε να αρπάξει τα περιουσιακά στοιχεία όλων μας.
Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε στις ληστρικές διαθέσεις του μνημονιακού κράτους, της τρόικα και των κάθε λογής ντόπιων και ξένων επικυρίαρχων, όπως κάναμε 3 χρόνια τώρα, διοργανώνοντας καλέσματα, εκδηλώσεις, ομιλίες επιφανών αγωνιστών του κινήματος, στήσιμο ραδιοφωνικού σταθμού, ακτιβιστικές δράσεις και πρόσφατα με την πρωτοβουλία συγκρότησης Δικτύου Κοινωνικής Αντίστασης και Αλληλεγγύης.

Συνέλευση Πολιτών Γλυκών Νερών
18 Οκτωβρίου 2014

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ:

Καλησπέρα κύριε δήμαρχε, κυρίες και κύριοι σύμβουλοι.
Θα κάνω μια σύντομη ιστορική αναδρομή για τις σχέσεις της Ελλάδας με την φίλη και εταίρα Γερμανία. Πόσο φίλη και τι είδους εταίρα είναι.
Η Γερμανία εμφανίζεται στην ιστορία του νεοσύστατου ελληνικού κράτους πριν ακόμη δημιουργηθεί το Γερμανικό Κράτος. Αμέσως μετά την δολοφονία του Καποδίστρια μας επιβάλλουν τον ανήλικο Βαυαρό Όθωνα και την τρόικά του, ως απόλυτο άρχοντα βασιλέα της Ελλάδας. Έφερε τους Βαυαρούς μισθοφόρους για στράτευμα, ενώ ήρωες και αγωνιστές της Επανάστασης του 1821 περιφέρονταν πένητες και ζητιάνοι. Μετά από εξεγέρσεις εξεδιώχθησαν και ημιουργήθηκε εο πρώτο Δημοκρατικό Σύνταγμα της Ελλάδας το 1864.

50 χρόνια αργότερα, οι Γερμανοί ηττήθηκαν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και όφειλαν στην Ελλάδα που ήταν στις νικήτριες δυνάμεις πολεμική αποζημίωση, η οποία μετά από αναθεωρήσεις και λόγω της γερμανικής χρεοκοπίας τελικώς εξαλείφθηκε.
20 χρόνια μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο , οι Γερμανοί ξανααιματοκύλησαν τον πλανήτη και ιδιαίτερα την πατρίδα μας, με την επιβολή της Γερμανικής Κατοχής ’41-’44.
Τα καταγεγραμμένα θύματα της Ελλάδας την περίοδο της Κατοχής έφθασαν τις 807.000, σε πληθυσμό περίπου 7.500.000.
Μάλιστα, σε εκδήλωση της Συνέλευσης και αναλυτική παρουσίαση από τον Μανώλη Γλέζο πριν 3 χρόνια στη πλατεία Δημαρχείου, αναφέρθηκαν τρομακτικά στοιχεία της γερμανικής θηριωδίας.
Εκτός των ανθρωπίνων θυμάτων, η λεηλασία της Εθνικής Οικονομίας ήταν πρωτοφανής:
  1. Εκλάπησαν τα αποθέματα χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδας.
  2. Λεηλατήθηκε η αγροτική παραγωγή, το υπέδαφος, οι βιομηχανίες και ο εξοπλισμός, αποψιλώθηκαν το 25% των δασών, το ζωικό κεφάλαιο εκλάπη κατά το ήμισυ. Επίταξαν ακόμη και τα μουλάρια των αγροτών.
  3. Μας επέβαλλαν την συντήρηση των στρατευμάτων κατοχής, δηλαδή 300.000 Γερμανών, 150.000 Ιταλών, 55.000 Βουλγάρων, όπως και τον ανεφοδιασμό των μεραρχιών της στρατιάς του Ρόμελ στην Β. Αφρική.
  4. Συνήψαν επίσημα το κατοχικό δάνειο. Δηλαδή επέβαλαν την δανειοδότηση τους.
  5. Κόντρα στις διεθνείς συνθήκες διαμέλισαν την Ελλάδα, παραχωρώντας στους Βουλγάρους συμμάχους τους την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη , όπου ακόμη και τα οδονύμια και οι ταμπέλες των καταστημάτων επανεγράφησαν στην Βουλγαρική.
  6. Λεηλάτησαν αρχαιολογικούς χώρους για να κοσμούν έως και σήμερα παρανόμως το Μουσείο του Βερολίνου και τις ιδιωτικές συλλογές οι ελληνικές αρχαιότητες
Αυτή την κατάσταση εν τη ανέχθηκαν οι παππούδες μας και δημιούργησαν την ισχυρότερη οργανωμένη αντίσταση κατά τα των Γερμανών, από όλες τις κατεχόμενες χώρες.(Με την ανατίναξη για παράδειγμα της γέφυρας του Γοργοποτάμου, συνέβαλε τα μέγιστα στην υποχώρηση των Γερμανών από την Β.Αφρική)
Μη ανεχόμενοι την αντίσταση των Ελλήνων οι Γερμανοί ξέσπασαν το μένος τους κατά των αμάχων. Κατέκαυσαν και βομβάρδισαν 3.470 Ελληνικά χωριά και πόλεις. Δολοφόνησαν και κατακρεούργησαν 56.000 γυναικόπαιδα, γέρους, νέους, ξεκοιλιάζοντας ακόμη και εγγύουους γυναίκες. Για πρώτη φορά σε απογραφή του Ελληνικού κράτους υπήρξε μείωση πληθυσμού.
Η δεύτερη φορά που υπήρξε μείωση είναι τώρα, πάλι με τις «ευλογίες των φίλων Γερμανών», όχι του Χίτλερ, αλλά των απογόνων του Μέρκελ, Σόιμπλε, Φούχτελ κλπ. και της οικονομικής αυτή την φορά κατοχής που μας έχουν επιβάλλει
Με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η ηττημένη Γερμανία όφειλε να αποζημιώσει την Ελλάδα, όπως ορίζουν οι διεθνείς κανόνες(πχ. ΄πως η Ελλάδα αποζημίωσε τους Τούρκους στην ήττα του 1897.
  Της εδόθη λευκή παράταση έως ότου ανορθωθεί η οικονομία της και επανενωθεί με την Ανατ. Γερμανία.  Σήμερα που δεν συντρέχουν αυτές οι προϋποθέσεις , η Γερμανική κυβέρνηση αρνείται να πληρώσει τα χρέη και τις άλλες υποχρεώσεις προς την Ελλάδα , προβάλλοντας γελοίες και νομικά αστήρικτες δικαιολογίες , που ακόμη και Γερμανοί βουλευτές και ακαδημαϊκοί καταγγέλλουν  .(Στο χωνί της Κυριακής , σε συνέντευξή της  η Ούλα Γιούπκε  Βουλευτίνα του Die Linke , επιτίθεται την Γερμανική κυβέρνησή  για την ανέντιμη στάση της).
  Από την άλλη , ο Γερμανός τοποτηρητής Φούχτελ , έρχεται με ωμό και κυνικό τρόπο , να ζητήσει αναλυτική κατάσταση κάθε οικονομικού ή και μελλοντικά εκμετάλλευση από τους Ελληνικούς Δήμους και περιφέρειες , μέσω της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης  , και προς την οικονομική μας ανάπτυξη.
  Θα στείλουν δηλ. τους υπερχρεωμένους δήμους και κρατίδια – περιφέρειες της Γερμανίας , να μας βοηθήσουν να συνεκμεταλλευθούμε την δημοτική περιουσία και πόρους , υποθηκεύοντας την με δάνεια , για συγχρηματοδοτούμενα έργα, που θα εκτελέσουν οι τεχνογνώστριες  γερμανικές εταιρείες. Εταιρείες όπως η Χόκτιφ πού έκλεψε 600 εκατομμύρια από το Ελληνικό κράτος , η  Siemens με τα 4,5 δίς για το Σιφοράϊ, η Τάϊσεν γκρούπ για τα υποβρύχια και τα Leopard που δεν έχουν ηλεκτρονική αντιαρματική προστασία , τα Lidle που πουλάνε ακριβότερα από ότι στην  Γερμανία ακόμη και τα Ελληνικά προϊόντα κ.λ.π.
    Αυτοί λοιπόν οι φίλοι μας οι Γερμανοί ( και εννoούμε την Γερμανική κυβέρνηση και πολιτική τους και όχι τον Γερμανικό λαό στον οποίο δεν κρατάμε κακία για το βάρβαρο παρελθόν  του), έρχονται για να μας νοικοκυρέψουν.
  Δηλαδή κύριε Δήμαρχε και κύριοι Σύμβουλοι που αν μη τι άλλο εκλεγήκατε με την ψήφο των συμπολιτών μας , έρχεται  Φούκτελ  να σας επιβάλλει πως θα νοικοκυρέψετε τον δήμο μας. Προφανώς μας θεωρεί ιθαγενείς που θα εξαγοράσει με γυάλινες χάντρες . Εν ονόματι μάλιστα κάποιας Ελληνογερμανικής Συνέλευσης . Αν θέλει τέτοια , ας έρθει η γερμανική αντιπροσωπεία στην Συνέλευση πολιτών Γλυκών Νερών , να τους δείξουμε που υπάρχουν προς εκμετάλλευση και μάλιστα εκκατοτάδες εκατομμύρια που αναλογούν στον Δήμο μας από τις πολεμικές αποζημιώσεις
  Επίσης να μην ξεχνάμε την συμπεριφορά της Γερμανίας απέναντι και σε άλλες χώρες που αντιστάθηκαν στην επεκτατική πολιτική της . Την βλέπουμε στην Ουκρανία , παλαιότερα στον πόλεμο και τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας , στην φιλοσκοπιανή προκλητικά ανθελληνική στάση , στην οιωνεί φιλοτουρκική τους προσέγγιση.
  Κύριε Δήμαρχε Κυρίες και Κύριοι Σύμβουλοι οι περισσότεροι γερμανικοί Δήμοι και πολλά ομόσπονδα κρατίδια είναι υπερχρεωμένα ενώ τα χρέη τους δεν διαγράφονται στον προϋπολογισμό της κεντρικής Γερμανικής κυβέρνησης.
  Μάλιστα είναι σε χειρότερη κατάσταση από την Εθνική μας Οικονομία .
  Εκεί βέβαια δεν επιτροπεύει ο Φούχτελ αν και υφυπουργός εσωτερικών της Γερμανίας , ούτε η τρόϊκα .
    Αντιθέτως ο στόχος τους είναι οι Ελληνικοί δήμοι και η μεγάλη ακίνητη περιουσία που διαθέτουν . Η συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση και τον Φούχτελ , είναι προετοιμασία εισβολής των Γερμανών στους Ελληνικούς Δήμους και λεηλασία τους. Αυτό θα το πετύχουν μέσω του ήδη υπάρχοντος νομικού πλαισίου της λεγόμενης επιτροπείας και της επιτήρησης. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά για τους στόχους των Γερμανών.
  Ως συνέλευση πολιτών Γλυκών Νερών πιστεύουμε πως η αποδοχή του αιτήματος του Φούχτελ και η διάθεση των στοιχείων:
 Αποτελεί προδοσία κατά του τόπου και των συμπολιτών μας . Όσοι δε Έλληνες άρχοντες το κάνουν είναι είτε από πολιτική ανοησία είτε ιδιοτέλεια είτε αποτέλεσμα εκβιασμού. Θεωρούμε πως την αίθουσα αυτή , Δεν υπάρχουν εφιάλτες πρόθυμοι να δώσουν γη και ύδωρ στους Βάρβαρους. Εδώ μέσα δεν επιτρέπεται ούτε σκέψη για δέσμευση  πόρων που ανήκουν στην επόμενη γενιά.
  Για όλους τους ανωτέρω λόγους:
Ζητούμε επισήμως την δέσμευση του Δημάρχου και των παρατάξεων,
Ότι δεν πρόκειται να απαντηθεί το αίτημα της Ελληνογερμανικής συνέλευσης από την παρούσα Δημ.Αρχή και το Δημ.Συβούλιο ομόφωνα.


Ευχαριστώ.



ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ


Γλυκά Νερά, 5-10-14

Ο διορισμένος συντονιστής από την Μέρκελ, Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ, της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» DGV, έστειλε 8σελιδο ερωτηματολόγιο σε δήμους και περιφέρειες της πατρίδας μας, στο οποίο θέτει ερωτήματα για τα πλήρη περιουσιακά στοιχεία του κάθε Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις υποδομές που διαθέτει, καθώς και την κοινωνική κατάσταση κάθε δήμου-περιφέρειας, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Η Συνέλευση Πολιτών Γλυκών Νερών που πραγματοποιήθηκε στις 5/10/14, αντιστέκεται και απαντά στην «Ελληνογερμανική Συνέλευση» και στον Φούχτελ, πως δεν αναγνωρίζει κανέναν εντεταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης και τον οποιοδήποτε ρόλο του έχουν αναθέσει.

Καλούμε τον Δήμο Παιανίας – Γλ. Νερών, να μην ανταποκριθεί στην απροκάλυπτη επιχείρηση υφαρπαγής στοιχείων και σε κανένα κάλεσμα υποτιθέμενης «συνεργασίας». Επίσης ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 09/10/14 να πάρει θέση και απόφαση, έτσι ώστε ο λαός της Παιανίας και των Γλυκών Νερών να είναι ενήμερος για τις προθέσεις του.

Επισημαίνουμε εδώ ότι προεκλογικά απευθυνθήκαμε σε υποψήφιους όλων των δημοτικών παρατάξεων, ζητώντας ενημέρωση και θέση στην απόπειρα πλήρους ελέγχου των ΟΤΑ με αποικιοκρατικούς όρους από την γερμανική κυβέρνηση μέσω της ελληνογερμανικής συνέλευσης, στην περίπτωση που κερδίσει τον δήμο η παράταξή τους. Οι απαντήσεις που πήραμε στην πλειοψηφία των περιπτώσεων έδειχναν «άγνοια» ακόμα και ειρωνεία. Δυστυχώς πολύ σύντομα επιβεβαιωθήκαμε και πριν καλά καλά ορκιστούν οι νέοι δήμαρχοι , τους περίμενε στην γωνία ο Φούχτελ με το ερωτηματολόγιο. Οι χρεωκοπημένοι γερμανικοί δήμοι μέσω της λεηλασίας - συνδιαχείρησης με την προβιά της «αδελφοποίησης» και της δήθεν βοήθειας στην «τεχνογνωσία», υποθηκεύοντας την ελληνική δημοτική περιουσία για δήθεν αναπτυξιακά έργα, αποκτούν πρόσβαση σε τραπεζικούς δανεισμούς με χαμηλά επιτόκια από τις ευρωπαικές τράπεζες.

Στην διάρκεια της ιστορικής πορείας του λαού και της πατρίδας μας, πολλοί επίδοξοι κατακτητές ζήτησαν «γη και ύδωρ». Κάποιοι απάντησαν σαν ΗΡΩΕΣ και κάποιοι σαν ΕΦΙΑΛΤΕΣ. 
 Εμείς σήμερα δεν σκοπεύουμε να γίνουμε Εφιάλτες.

Η Συνέλευσή μας ξεκίνησε μεγάλη εκστρατεία συλλογής υπογραφών και με χαρά μας συναντάμε πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, οποίος εκφράζει μεγάλο προβληματισμό και ανησυχία.

Ενδεικτικά σας καταθέτουμε υπογραφές συμπολιτών μας και θα επανέλθουμε όταν ολοκληρωθεί η εκστρατεία που έχουμε ξεκινήσει.


(ακολουθεί αριθμός υπογραφών)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.