Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΛΛΗΝΗ  14/10/2014


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι μαθητές των σχολείων του Δήμου μας, όπως συμβαίνει και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, απαιτώντας άμεση λύση στα πολλά οξυμένα προβλήματα που με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ξαναβρίσκουν μπροστά τους. Το νέο λύκειο, η τράπεζαθεμάτων, οι συγχωνεύεις των τάξεων που υπάρχει κίνδυνος να καταλήξουν σε 32παιδιά σε κάθε τμήμα ( το έχει ζητήσει αυτό ο διευθυντής τηςδευτεροβάθμιας, εννοείται με εντολή τουυπουργείου), η μεταφορά προς και από τα σχολεία, η άμεση κάλυψη των ελλείψεωνσε εκπαιδευτικούς και βιβλία ταλαιπωρούν καθημερινά μαθητές, γονείς καιεκπαιδευτικούς, δημιουργούν ανυπέρβλητα προβλήματα στο διδακτικό έργο, αυξάνουντις άνισες συνθήκες μάθησης και υποβαθμίζουν ακόμη παραπέρα την ήδη υποβαθμισμένηπαρεχόμενη παιδεία.
Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων συμπαραστέκεταιστον αγώνα των παιδιών μας. Μαζί τους και μαζί με τους εκπαιδευτικούς, πουεπίσης βιώνουν τις ίδιες αγωνίες και ζουν καθημερινά αυτά τα προβλήματα, θα αναζητήσουμε τους τρόπους και τις μορφές των κινητοποιήσεων για να δοθεί λύση, τόσο στα άμεσα όσοκαι στα πιο μακροχρόνια ζητήματα.
Καλούμε τα Δ.Σ. των ΣυλλόγωνΓονέων όλων των σχολείων της πόλης μας να κάνουν και δική τους υπόθεση τοναγώνα για καλύτερη Παιδεία. Τα σημερινά παιδιά του Γυμνασίου και του Δημοτικούείναι οι αυριανοί μαθητές του Λυκείου, που θα βρεθούν αντιμέτωποι αύριο, αυτοίκαι οι γονείς τους, με τα προβλήματα που αναφέραμε.
Να ζητήσουμε, ταυτόχρονα, τη λύσητων προβλημάτων που δεν λείπουν και από τις υπόλοιπες βαθμίδες. Η παραδοχή τουυπουργού Παιδείας ότι: "Το να έχεις18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναιαπόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά" είναι ηομολογία της αποτυχίας του σημερινού καθεστώτος στην Παιδεία.
Είναι "…απόδειξη ότι για κάποιον άλλονδουλεύεις, όχι για τα παιδιά"

Υποχρέωση δική μας είναι να αλλάξει αυτή η πραγματικότητα.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ             ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.